Suomalainen kivi

Suomalainen luonnonkivi on ainutlaatuinen materiaali

Jokainen tuote, joka luonnonkivestä tehdään, on yksilöllinen niin väriltään kuin tekstuuriltaan. Jalostamamme suomalainen graniitti on ekologinen ja eettinen vaihtoehto. Siitä veistetään ikuisia asioita.

Suomalaiset graniitit soveltuvat kaikkiin käyttökohteisiin niin hautakivissä, kodin sisustuksessa kuin kaikessa rakentamisessa sisällä ja ulkona. Suomalaisen kiven kestävyys ja kaunis ulkonäkö tuovat arvokkuutta ja huoltovapautta kohteeseen.

Suomalaisen kiven käytöllä on pitkät perinteet. Suomalaisesta kovasta kivestä, graniitista, on aina rakennettu kestävää ympäristöä. Sadat vuodet ovat kiven iässä lyhyt aika, kun katsotaan vanhoja kiviverhoiltuja rakennuksia, muureja ja veistoksia, jotka edustavat vahvaa kulttuuriperintöä Suomen historiassa. Arkkitehtuurimme suurimmat ja kestävimmät saavutukset on hakattu kivestä.

Suomalainen graniitti on arvostettua maailmalla. Suomesta on viety graniittituotteita ja raaka-ainetta eri puolille maailmaa vuosikymmenten ajan. Loimaan Kivi haluaa olla edistämässä valmiiden kivituotteiden vientiä, joihin on jätetty vahvan kiviteollisuusosaamisemme kädenjälki.

Myös tuotannossamme panostamme yhä ympäristöystävällisempään suuntaan. Olemme investoineet Loimaan tehtaallamme energiatehokkaampiin koneisiin, valaistukseen ja lämmitysratkaisuihin. Suomalainen graniitti on puhdas luonnontuote, jonka työstämiseen ei tarvita kemikaaleja. Esimerkiksi kaikki sivukivi, joka tuotannostamme jää yli on 100 %:sti kierrätettävissä, muun muassa tierakentamiseen käytettävänä murskeena. Näin voimme olla ylpeitä kivituotteidemme koko tuotantoketjusta.

TUOTE TARVITSEE KASVOT – ASIAKKAAN ON OLTAVA VARMA, ETTÄ HÄN SAA AITOA LUONNONKIVEÄ SEKÄ LAADUKASTA OSAAMISTA JA MATERIAALIN TUNTEMUSTA TUOTTEEN TAKANA

Natural Stone-tuotemerkin on rekisteröinyt ja sen oikeudet omistaa Euroopan luonnonkivialan kattojärjestö Euroroc. Luonnonkivi-tuotemerkin tarkoitus on tehdä tunnetuksi aitoa luonnonkiveä ja luonnonkivituotteita. Merkki on aitoustodiste siitä, että tuote on tehty luonnonkivestä.

Loimaan Kiven käyttämille suomalaisille graniiteille on tehty EN-standardien mukainen alkutestaus

CE -merkintä mahdollistaa tuotteen vapaan liikkumisen Euroopan talousalueella. Se on valmistajan vakuutus siitä, että tuotteen keskeiset ominaisuudet on selvitetty harmonisoidun tuotestandardin mukaan ja CE-merkinnässä ne ilmoitetaan yhdenmukaisella eurooppalaisella tavalla. CE-merkintätietojen avulla tuotteen käyttäjä selvittää, täyttääkö tuote sille käyttökohteessa asetetut viranomaisvaatimukset. CE-merkinnällä valmistaja vakuuttaa näiden vaatimusten toteutuvan.

Suomalaisen luonnonkiven lähituotanto ja lyhyet kuljetusmatkat takaavat matalan hiilijalanjäljen

Suomalaisen luonnonkiven hiilijalanjälki on nyt selvitetty. Hiilineutraalien tavoitteiden seurannassa on tärkeää, että materiaalien hiilijalanjälkeä voidaan mitata tuotantoketjun alusta loppuun. Hiilijalanjälki / EPD (Environmental Product Declaration) on laskettu yleisimmin käytetyille rakennuskiville, kivitasoille sekä hautakiville.

Ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen tiekartan päämääränä on tuoda rakennusten hiilijalanjäljet osaksi säädösohjausta. Rakennusten hiilijalanjäljelle on ministeriössä kehitetty arviointimenetelmä, jonka avulla rakentamisen ilmastovaikutukset voidaan laskea koko rakennuksen elinkaaren ajalta rakennustuotteiden valmistuksesta aina rakennuksen purkamiseen ja kierrätykseen saakka. Luonnonvarojen kestävä käyttö, materiaalien tehokas kierto ja niiden pitkä elinikä nousevat hankinnoissa tärkeiksi tekijöiksi. Suomalainen luonnonkivi on tällöin yksi parhaista vaihtoehdoista rakennusmateriaaliksi.

Rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat noin kolmanneksen maailman kasvihuonepäästöistä. Useat kaupungit ja kunnat ovat ilmoittaneet tavoitteensa olla hiilineutraaleja ja Suomen valtion tavoite olla hiilineutraali on vuonna 2035.

Lue lisää KIVI Ry

Kivi kestää niin käyttöä kuin katseita

Kivi on sata prosenttisesti kierrätettävä ekologinen luonnontuote. Kotimainen luonnonkivi kestää Suomen vuodenaikojen vaihtelut, ja on lujuudeltaan ja kulutuksen kestoltaan omaa luokkaansa. Suomalainen luonnonkivi on yksi parhaista vaihtoehdoista kaikenlaiseen rakentamiseen.

Louhimolla syntyvälle sivukivelle yritetään koko ajan keksiä uusia käyttömahdollisuuksia, lisäksi tehtaallamme Loimaalla, kaikki tuotannossa syntyvä sivukivi jatkojalostetaan murskeeksi. Kotimainen luonnonkivi on erittäin ekologinen materiaali, se on peräisin suoraan Suomen rikkaasta maaperästä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Avaa chat
Kysyttävää? Me autamme.
Terve!
Jos tarvitset apua, niin olemme täällä!