DEKORATIONER

En kombination av sten, ädelstål och bronsprodukter bildar en värdig helhet.

Minnesmärket avspeglar den avlidnes personlighet, och hedrar livet som han eller hon levt på ett värdigt vis. Gjutna bronsdekorationer är utöver natursten ett klassiskt och uppskattat material. Dessa material kompletterar varandra perfekt både med tanke på utseende och egenskaper. Båda materialen representerar beständiga värden. I kombinationen mellan sten och bronsprodukter finns värdighet, god inbördes kontrast, och helheten är dessutom visuellt intressant. I våra gravstensbutiker finns ett stort sortiment av olika dekorationer i ädelstål och brons.

BOKSTÄVER

Brons är ett material som varar för evigt, är uppskattat och tidlöst, och lämpar sig utmärkt för namn- och tidsuppgifter på gravstenar. Med tiden får ytan en vacker mörk patina, som är mycket passande för ett gravminnesmärke. Gjutna produkter ger en känsla av djup, som framhävs av patinan som kommer med tiden. Beroende på produkten och leverantören består tillverkningen av ungefär 15–30 arbetsmoment som alla görs för hand, från gjutning och bearbetning till ytbehandling och förpackning.

https://www.paasikivi.fi/pronssituotteet-hautakiviin/

https://www.strassacker.com/en/index

Utseendet och färgen på bokstäver gjutna i brons eller i andra material kan ändras genom ytbehandling, vilket innebär att de passar in med olika stensorter, graverad text och dekorationer. Fästningen sker professionellt, och är garanterat obemärkt och hållbar.

LYKTOR OCH LYKTRAMAR

En gjuten lykta eller en lyktram i kombination med en gravsten formar en vacker och stämningsfull helhet. Tack vare lyktkonstruktionen brinner ljuset säkert vid din närståendes grav – i skydd från vind och regn. En lyktkonstruktion av bronslegering är designad för det krävande nordiska klimatet, och värnar om den finländska minnesmärkeskulturen.

ANDRA DEKORATIONER

En dekoration på en gravsten kan antingen vara en miniatyrskulptur i brons eller en relief. Gravstensdekorationer anknyter oftast till kristlig symbolik, men nuförtiden alltmer också till hobbyn och motsvarande saker.

Nikama

Nikama Design Oy är ett Uleåborgskt företag som grundades år 2009 som tillverkar designprodukter.

Företaget har en vacker och rörande filosofi. ”Från första början har våra värden varit medmänsklighet, samhörighet och omtanke. Det har varit lätt för oss att hålla oss till dessa värderingar under hela den tid vi varit aktiva. Äkta från början till slut”, säger företagets verkställande direktör Teemu Partanen.

Alla Nikamas produkter tillverkas av finskt ädelstål från världens mest nordliga stålfabrik. Vattenkannan i vår Jaur-serie representerar den vackraste, internationellt belönade ståldesignen i världen. Serien vann första pris i en internationell ståldesigntävling år 2002 (SSAD).

I Nikima Designs produkter bryts ljuset mot stålet, som skimrar mjukt och varmt. Både våra krökta och raka former lever som konstfärdiga dekorationer, gåvor, bruksföremål och smycken. Liksom den arktiska naturen har man i Nikama Designs stålprodukter skalat bort allt det onödiga, men man kan finna nyanser av det monumentala och gripande i de minsta detaljerna.

Nikama - Guard

nikama guard – beskyddaren

Guard -beskyddaren ger ifrån sig en anda av styrka och känslighet. Formspråket har inspirerats av skyddsänglar. Designen i kombination med stålmaterialets evinnerliga skönhet har skapat en imponerande och känslig beskyddare.

Design Päivi Partanen

Nikama - Risti

nikama risti – kors

Korset är en symbol för hopp. Svärdet representerar jakten på sanningen och önskan att skydda den. I Nikamas kors syns dessa två symboler: I jakten efter sanningen och i dess skydd lever hoppet om friheten. Korsets mittpunkt representerar uppståndelsen.

Design Päivi Partanen

Finskt hantverk av finskt stål. Nikamas produkter väcker diskussion. De är raka på sak, skyndar inte, är inte nyfikna eller förklarande. Inuti deras lugna exteriör vilar det tidlösa.

www.nikamadesign.fi

Avaa chat
Kysyttävää? Me autamme.
Terve!
Jos tarvitset apua, niin olemme täällä!