Hautakivien hoito

Hautakivi säilyttää arvokkuutensa säännöllisellä hoidolla

Hautakivien säännöllisellä hoidolla ja puhdistuksella kivi säilyy kauniina vuosikymmeniä. Hautakiven puhdistustarpeeseen vaikuttavat eniten kiven sijainti ja kivessä käytetyt pintakäsittelyt.

Kiillotettu pinta pysyy helpoimmin puhtaana. Lohkotuille ja hakatuille pinnoille sammalta kertyy helpommin. Vuosittainen puhdistus takaa kiven säilymisen arvokkaan näköisenä sukupolvelta toiselle.

Kynttilöitä ei kannata sijoittaa kovin lähelle kiveä, sillä steariinia on hankala irrottaa kivestä. Kynttiläaukollisissa lyhtykivissä tulee polttaa ainoastaan öljykynttilöitä.

Loimaan Kivi - Hautakivien kunnostus

Kiillotettujen ja mattahiottujen kivipintojen hoito

Poista lika vedellä ja puhdistusliinalla. Vaikeiden tahrojen, kuten steariiniroiskeiden, poistamisessa voi käyttää laimeaa pesuaineliuosta, tinneriä tai puhdistettua bensiiniä. Tällöin on puhdistettava koko pinta, jotta ei synny värieroja kiven pintaan. Huuhtele pinta huolellisesti puhdistuksen jälkeen. Varo kullattuja ja maalattuja kaiverruksia.

Sahattujen, hiekkapuhallettujen, poltettujen ja hakattujen kivipintojen hoito

Puhdista pinta vedellä ja harjalla. Tummuneita pintoja voi puhdistaa myös astianpesuaineella tai muulla ympäristöystävällisellä, heikosti emäksisellä pesuaineella. Hakatulle pinnalle kertyvä sammal voidaan poistaa teräsharjalla. Pinta on huuhdeltava huolellisesti tämän jälkeen, jotta teräsharjasta mahdollisesti irronneet partikkelit eivät ala ruostua kiven pinnalla.

Loimaan Kivi - Hautakivimallit

Kultausten, maalausten sekä metallikirjainten ja -koristeiden hoito

Puhdista kullatut ja maalatut kaiverrukset erittäin varovasti pyyhkimällä. Älä käytä harjaa tai painepesuria. Noudata metallikirjainten ja -koristeiden puhdistuksessa yleisiä metallin puhdistusohjeita.

Hautakiveen voidaan tarvittaessa kaivertaa lisänimiä. Lisänimien kaiverruksen yhteydessä kivi voidaan huoltaa kokonaisuudessaan. Loimaan Kivi palvelee asiakkaitaan kaikissa hautakiven hoitoon ja huoltoon liittyvissä asioissa.

Hautakiven oikaisu- ja suoristustyöt

Hautakiven ympärillä tapahtuva maa-aineksen tiivistyminen, istutusten kasvu, viereisen haudan avaaminen tai muu vastaava muutos voi aiheuttaa ajan myötä hautakivien kallistumista. Kivimateriaalin painon vuoksi pienetkin kallistumat saattavat aiheuttaa vaaraa hautausmaalla työskenteleville tai omaisille, jotka hoitavat hautaa.

Suoristustyö kannattaa jättää Loimaan Kiven ammattilaisten tehtäväksi.

Loimaan Kiven henkilökunta hoitaa läheisesi hautamuistomerkin puolestasi.

Ota yhteyttä lähimpään myymäläämme tai jälleenmyyjään.

Avaa chat
Kysyttävää? Me autamme.
Terve!
Jos tarvitset apua, niin olemme täällä!