Kivitason hoito-ohje

Loimaan kivi - Keittiötaso

Luonnonkivitason hoito-ohje

Luonnonkiviset työpöytäpinnat pidetään helposti puhtaina pyyhkimällä ne nihkeällä tai kostealla liinalla. Kiillotettu pinta on tiivis eikä se ime likaa syvälle huokosiin, vaan pinnalle kertynyt lika on helppo poistaa.

Puhdistaminen

Tarvittaessa puhdistusaineena voi käyttää pesuainetta laimeana liuoksena. Graniitti kestää hyvin neutraaleja (pH 6-8), heikosti emäksisiä (pH 8-10) ja heikosti happamia (pH 4-6) pesuaineita. Puhdistukseen ei saa kuitenkaan käyttää vahvasti happamia (pH alle 2) tai emäksisiä (pH yli 11) eikä karkeita ja hankaavia pesuaineita.

Huom!
Mikäli pesuaineliuoksen vaikutus on epävarma, sitä kannattaa testata tuotteeseen sellaiseen kohtaan, josta mahdollinen vahingollinen vaikutus ei näy tai ole muuten haitaksi.

 

Mattapintaisten tasojen suojakäsittely

Mattapintaisille luonnonkivitasoille teemme suojakäsittelyn tehtaallamme. Tasojen suojakäsittelyväli on useita vuosia riippuen tasojen käyttöasteesta. Tasolle voi tehdä pisaroimistestin pirskottamalla tason pinnalle vettä. Jos vesi pisaroi tason pinnalla, on suojakäsittely kunnossa. Suojakäsittely on jatkossa helppo uusia itse. Tarvittavan aineen voi tilata Loimaan Kiven myyntipalvelusta tai noutaa Loimaan Kiven myymälästä.

Huom!
Tärkeää on puhdistaa taso hyvin ennen uuden suojakäsittelyn tekemistä

Caesarstone kvartsikompsiittitason hoito-ohje

Koska kvartsitasot eivät ole huokoisia, tahrat eivät imeydy materiaalin sisään. Työtasoa ei siis tarvitse kyllästää eikä vahata. Sileä pinta on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Kuumia kattiloita ei pidä asettaa suoraan työtasolle. Käytä aina pannunalusta. Caesarstone-pinnalla leikkaaminen tylsyttää veitset. Käytä aina leikkuulautaa. Älä istu tai seiso työtasolla.

Päivittäinen puhdistus

Päivittäiseen puhdistukseen riittää kostea liina ja neutraali puhdiste, kuten yleispuhdistus- tai astianpesuaine. Pinttyneet tahrat voi poistaa lämpimällä vedellä ja CIF Cream -puhdistusaineella. Lisää lämpimään veteen CIF Creamia. Pyyhi työtaso puhtaaksi puhtaalla, kostealla liinalla ja huuhtele runsaalla lämpimällä vedellä.

Pinttyneet tahrat

Pinttyneet tahrat voidaan poistaa laimentamattomalla CIF Creamilla, joka levitetään pehmeällä sienellä. Hankaa tahra pois ja huuhtele lämpimällä vedellä. Kuivuneiden ruokatahrojen poistoon voi käyttää muovilastaa.

Kemikaalin kestävyys

Caesarstone kvartsikomposiitin joutumista kosketuksiin kemikaalien kanssa on vältettävä. Voimakkaat kemikaalit, kuten viemärinaukaisu- ja uuninpuhdistusaineet, voivat vaurioittaa pintaa peruuttamattomasti.

Aine Sietokyky
Hapot Kestää hyvin
Öljyt Kestää hyvin
Kahvi, viini yms Kestää hyvin
Virvotusjuomat Kestää hyvin
Valkaisuaineet Varottava. Jos aine vaikuttaa pintaan yli 12 tunnin ajan, kiilto voi kadota
Emäksiset puhdistusaineet,
joiden PH on yli 12
Varottava. Jos aine vaikuttaa pintaan yli 12 tunnin ajan, kiilto voi kadota
Trikloorietyleeni Voidaan käyttää tahrojen poistoon mutta pinta on huuhdeltava heti puhtaalla vedellä
Asetoni Voidaan käyttää tahrojen poistoon mutta pinta on huuhdeltava heti puhtaalla vedellä
Maalinohenne Voidaan käyttää tahrojen poistoon mutta pinta on huuhdeltava heti puhtaalla vedellä
Avaa chat
Kysyttävää? Me autamme.
Terve!
Jos tarvitset apua, niin olemme täällä!