Loimaan Kivi Oy

Alku

Loimaan Kivi sai alkunsa vuonna 1921. Kiertävä kivenhakkaaja Antti Palin (1885–1963) päätti perustaa Loimaalle omalla nimellään toimivan kiviveistämön (Antti Palin Loimaan Kiviveistämö). Näistä ajoista asti on Loimaan saviset seudut tunnettu myös osaavasta kivenjalostustaidosta. Antti Palin johti perustamaansa yritystä 37 vuotta.

Loimaan Kivi - Historia

Kuva: Veikko Hulkko

Koneistumisen aika

Seuraavan sukupolven astuessa johtoon vuonna 1958 Antin pojat Reino ja Martti Palin kehittivät yritystä edelleen vahvasti eteenpäin. 1950-luvulla kiviala oli Suomessa suurten muutosten edessä. Alkoi nopea koneistamisen, kehittämisen ja rakentamisen aika. Reino Palin oli kivialan koneellistamisen pioneereja ja Martti Palin puolestaan taitava verkostoituja ja myynnin ammattilainen. Laajentunut yhteistyö auttoi yrityksen kehittämisessä, ja tuotanto monipuolistui hauta- ja rakennuskivistä sisustuskiviin sekä kuvanveistotöihin.

Antti Palinin perustamasta Loimaan Kiviveistämöstä oli kasvanut vahva kivialan toimija, jonka johtoon astui kolmas sukupolvi, kun Reino Palinin poika Heikki Palin nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 1989.

Loimaan Kivi - Koneistumisen aika

Kuva: Veikko Hulkko

Loimaan kivi tänään

Mikko Paljakka omistaa Loimaan Kiven yhdessä Ari Hannulan ja Risto Pelkosen kanssa. Myymäläverkostoon kuuluu 15 omaa liikettä sekä kattava jälleenmyyntiverkosto läpi Suomen. Tehtaat sijaitsevat Loimaalla ja Viitasaarella. Loimaan Kivi työllistää 120 henkilöä.

Vuonna 2013 Loimaan Kivi Oy laajeni yritysostolla, kun Uotilan Kivi Oy Raumalta tuli osaksi Loimaan Kivi Oy:tä. Yritysostolla Loimaan Kivi Oy:n asema hautakivimarkkinoilla vahvistui.

Loimaan Kivi Oy teki historiansa suurimman investoinnin vuonna 2014 ostamalla Suomen Kivivalmiste Oy:n Korpilahdelta ja Viitasaarelta. Tehdyllä kaupalla yhtiön asema luonnonkivimarkkinoilla vahvistui entisestään. Jalostustoiminnan lisäksi tehdyllä kaupalla Loimaan Kivi Oy:n omistukseen tulivat myös neljä louhimoa Keski-Suomessa.

Loimaan Kivi Oy osti vuonna 2016 Varpaisjärvellä sijaitsevan louhimon Palin Granit Oy:ltä. Varpaisjärven musta/Varpaisjärvi Black diabas vahvisti Loimaan Kiven mustan kiven saatavuutta. Loimaan Kivi Oy:llä on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan kuusi omaa louhimoa, jotka sijaitsevat Varpaisjärvellä, Viitasaarella sekä Korpilahdella.

1.1.2024 Liiketoimintojen selkeyttämiseksi sekä tehostamiseksi Suomen Kivivalmiste Oy, Uotilan Kivi Oy ja RG Stone Oy sulautuivat emoyhtiöönsä Loimaan Kivi Oy:öön.

”Olen saanut kulkea tätä kivistä polkua, kohti aina jotakin uutta. Kiittäen katson vuosia taaksepäin, koska olen saanut kokea kivialaa niin monelta kantilta. Nyt ja tulevaisuudessa haluan kehittää Loimaan Kiveä entisestään niin, että saamme jatkossakin veistää suomalaisesta graniitista ikuisia asioita. Katson luottavaisesti tulevaisuuteen.”

– Mikko Paljakka

Loimaan Kivi tänään

Arvot

Loimaan Kivi on satavuotisen historiansa aikana ollut aina kivenjalostuksen vahva edelläkävijä, ja tätä olemme myös jatkossa. Olemme kovan kiven jalostuksen johtava toimija Pohjoismaissa. Olemme suomalaisen kiven puolestapuhuja ja ylpeitä raaka-aineestamme. Suomalaisuus on meille kunnia-asia.

Palvelemme rehellisesti ja asiakasta kunnioittaen. Jokainen lopputuote lähtee meiltä viimeisteltynä ja Loimaan Kiven laadusta tinkimättä. Meille jokainen työ ja asiakas ovat yhtä arvokkaita kuin materiaali, jota kunnioitamme suuresti.

Henkilökuntamme on osaavaa ja kehittyy koko ajan alan mukana. Panostamme tuotekehitykseen ja alan viimeisimpään teknologiaan. Haluamme vaalia myös kivialan perinteitä ja perinteisiä työtapoja. Arvostamme kädentaitoa.

Haluamme olla rakentamassa kestävää, ekologista ja eettistä maailmaa. ”Kivi on ikuista”, kuten sanomme.

Loimaan Kiven tarina jatkuu edelleen vahvasti vanhoja arvoja kunnioittaen.

Loimaan Kivi

Tutustu palveluihimme: Hautakivet, rakennuskivet ja sisustuskivet.

Liity postituslistalle

Saat postiisi tiedot ajankohtaisista tapahtumista, tuotteista ja kampanjoistamme!

Avaa chat
Kysyttävää? Me autamme.
Terve!
Jos tarvitset apua, niin olemme täällä!